woensdag 5 februari 2014

Pastaschotel met ham en kaas

De pastaschotel met ham en kaas is echt een aanrader om een keertje te maken.
De keren dat ik het thuis gemaakt had en er was visite kreeg ik alleen maar positieve reacties.
En dat ze niet konden wachten dat ze het weer konden eten.
Hier het recept:

Ingrediƫnten
250 gr penne
175 gr gerookte ham, fijn gesneden
175 gr geraspte kaas belegen
50 gr margarine
3 eieren
200 ml melk
peper en notenmuskaat

Bereiding
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de penne of macaronie volgens de gebruiksaanwijzingen met zout en giet af. Zet een pan op het vuur en roer de margarine en de ham licht doorelkaar. Voeg melk en eieren toe en roer goed door. Schep ¾ van de kaas er door en breng het mengsel op smaak met een grote snuf peper en notenmuskaat. Voeg de penne toe. Rustig door elkaar scheppen en het geheel in een licht ingesmeerde ovenschotel of springbakvorm scheppen. Strooi de overgebleven kaas er over en plaats in het midden van de oven. Bak de ovenschotel in ongeveer 30 minuten gaar. Lekker met een frisse salade. 
Deze ingredienten zijn gebaseerd op 4 personen.
Voorbereidingstijd:                25 minuten
Oventijd:                                 30 minuten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten